La patata es digereix fàcilment gràcies a la seva composició, rica en aigua i carbohidrats complexos. Això la fa especialment indicada (sempre que no estigui fregida) per a persones amb estómacs delicats, gastritis, úlceres o acidesa. A més, si les mengem cuites i posteriorment refredades, conté un tipus de midó resistent que serveix de substrat per a la nostra flora intestinal i que en regula el seu funcionament.

Read More
Avui parlem de l'all

L'all és antibacterià, antivíric i antifúngic, a qual cosa ens ajuda a combatre tota mena d'infeccions.

La Quercetina és un Bioflavonoide que contenen alguns aliments com l'all i la ceba.

Són substàncies molt actives contra els tumors. Per preservar-ne les propietats, s'aconsella aixafar l'all i deixar-lo en repòs uns 10 minuts abans de cuinar-lo.

Read More
Avui parlem de l'Albergínia

L'Albergínia és un 92% d'aigua. Conté Vitamina A en forma de Betacarotè. És necessària per a la retina, el creixement dels ossos, dents, i la reproducció. Ens ajuda a mantenir la salut de la pell, els cabells i les mucoses. És rica en Vitamina C, essencial per al bon funcionament de l'organisme, i Vitamines del grup B, que intervenen en la producció de glòbuls vermells i blancs. També conté potassi i calci. És estimuladora de la funció del fetge i la vesícula, i ens ajuda a una bona digestió. Conté potents antioxidants, que ens ajuden a prevenir el risc de malalties cardiovasculars, degeneratives, i càncer.

A més, és increïblement versàtil a la cuina, i creiem que hi ha interminables formes de gaudir-la, com la nostra Baba Ganoush, el Calzone d'albergínia, i les nostres delicioses mandonguilles.

Afortunadament, la rica horta de Maresme ens ofereix les albergínies de major qualitat a què podíem aspirar.

Read More