Avui parlem dels espinacs

Els espinacs són una hortalissa amb molta aigua (92%) i ens aporten molt poques quilocalories (100 g contenen 22 kcal).

En canvi són rics en fibra (1,8%), tenen una quantitat considerable de proteïnes (2,5 %) i moltes vitamines i minerals.

Vitamina A en forma de betacarotè: els espinacs tenen quantitats destacables de carotens (500 mcg equivalents de retinol) que l’organisme transformarà en vitamina A essencial per a la vista, el bon estat de la pell, els cabells, les mucoses, els ossos i el bon funcionament del sistema immunològic.

Vitamina C: un plat de 200 grams d’espinacs cuits contenen una quantitat de vitamina C equivalent al d’una taronja.La vitamina C intervé en la formació de col·lagen, glòbuls vermells, ossos i dents, i també afavoreix l’absorció del ferro.

Vitamina B9 (àcid fòlic), imprescindible per a les dones embarassades i els infants perquè intervé en la formació de les cèl·lules sanguínies.

Vitamina B2 (riboflavina), que es relaciona amb la producció d’anticossos i glòbuls vermells.

Vitamina B6 (piridoxina), que té un paper important en l’aprofitament de l’energia dels hidrats de carboni, greixos i proteïnes; és important en la regulació del sistema nerviós central i essencial per a la formació dels glòbuls vermells. La vitamina B6 estimula el sistema immunitari.

Vitamina K: regula la coagulació de la sang i per això la coneixem també com a vitamina antihemorràgica. La trobem en totes les hortalisses de fulla verda, però sobretot en els espinacs.